Pratade med en tandläkare i Helsingborg om munhälsa för katter.

Jag har ett nytt litet forskningsprojekt och det är helt och hållet utanför mina studier. Det är bara så att jag började fundera över katters munhälsa. Jag var nyligen hos veterinären med min ena katt och den hade fina tänder fast hon är ändå 5 år gammal. Min andra katt är tjurig och enveten och han hade behövt att besöka en tandläkare för djur. Inte för att jag ser något fel men han är 6 år och jag tror att han har plack. Jag pratade med en tandläkare jag känner i Helsingborg om detta och jag fick en del tips. Själv ska jag snart träffa henne för min årliga undersökning. Eftersom jag känner henne erbjöd hon sig även att kika lite på min katt. Hon har jobbat med djurs tänder tidigare.

Här finns en vanlig tandläkare i Helsingborg, piggco.se. De har inte hand om djur men de är duktiga på människors tänder! 🙂

Till skillnad från oss, kan katter inte borsta tänderna eller hitta en lämplig ersättning för tugga på ben och gräs – deras sätt att hålla tänderna rena när de är ute i naturen.

Om din katt har dålig andedräkt, är detta en stark indikator han har orala problem . Utan behandling kommer kattens andedräkt bara att bli värre. 
Precis som människor, katter lider av dentala problem som, om den inte hejdas, kan leda till allvarliga hälsoproblem. 

När jag åker till min tandläkare får allt lilla kissen följa med till Helsingborg! Han känner min vän och jag hoppas det går lättare då.