Forska i Betfor innan hästköp.

Jag är intresserad av att köpa häst men jag vill utbilda mig på alla tänkbara sätt innan den står hemma i stallet. Hästen ska ha de bästa förutsättningarna som finns! Jag håller just nu på att ta reda på så mycket jag kan om Betfor. Är det mat för min häst och hur ska man ge det?

Betfor kan vara värdefullt för till exempel hästar som har en känslighet eller allergi mot hö, korn eller gräs. Dessa hästar bör kontrolleras för känslighet för betfor innan de utfodras med den. Hö och betesmark är hästens främsta fiberkällor och fiber krävs för gastrointestinal funktion och hälsa. Men om dessa inte kan ätas, eller är en bristvara, är Betfor ett utmärkt fiberalternativ, för åtminstone en del av ransonen. Här kan man läsa mer om Betfor, vetfoder.

Uppblöttnad betfor kan vara till hjälp vid resor och situationer där hästen inte vill dricka vattnet, på nya platser. Om den gillar Betfor kommer den förmodligen acceptera denna väl fuktad! Det kan hjälpa hästen att vänja sig vid det nya vattnets smak. Somliga anser att man alltid ska blöta upp Betfor när det ges till häst eftersom den annars kan få kolik.